Tegenvaller

Tessa 12 oktober 2023
Bevat spoilers

Het boek leest makkelijk weg, maar daar is ook wel alles mee gezegd. Ik heb hem nog wel uitgelezen, dus vandaar 2 sterren. Ik had mega veel ergernissen tijdens het lezen van dit boek.

- De schrijfstijl is heel erg kinderlijk. Vooral Rosa is totaal niet opgegroeid in haar taalgebruik. De schrijfstijl matcht ook totaal niet met de ingewikkelde thema's uit het boek.
- Er klopt niks van de tijdlijnen. Rosa is te jong in dit boek t.o.v. de andere boeken. Er is een boek hoe overleef ik het jaar 2000. Aan het begin van het boek is Rosa 24. Een paar bladzijdes verder is ze ineens 25. Ze zou dan in het jaar 2000 1 zijn geweest, dus dat kan niet. Vanwege de onderwerpen en omdat het boek voor eind 20ers/begin 30ers bedoeld is, had ik ook verwacht dat Rosa rond de 30 zou zijn. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld ook gesproken over een best of the 90's cd en was Rosa fan van de Spicegirls. Ik ben zelf 27 en uit 1996. Ik kende de hitjes wel, maar de Spicegirls waren echt voor mijn tijd. Ik ben veel meer met de 00's muziek opgegroeid. Ook matchen de beschrijvingen van hoe Rosa is opgegroeid niet met haar leeftijd. Er wordt bijvoorbeeld genoemd dat ze geen telefoons met camera had en inbellen op internet deed. Ik had in de brugklas wel een telefoon met camera en inbellen was echt voor mijn tijd.
- Ik heb de eerdere boeken niet zo fanatiek gelezen en het voelt echt alsof je ergens middenin valt.
- Ik vond het heel ongeloofwaardig dat Rosa Jonas ineens op de hei tegenkwam.
- Ik kan zelf zo weinig begrijpen van een lachgas verslaving. Je gaat er zelf zo snel en zo hard aan kapot. Daardoor slaat het bij mij snel om in ergernis.
- Het voelde heel erg alsof alle problemen op 1 hoop gegooid waren en in dit boek gestopt waren.
- Het voelt heel raar dat je ineens met oude vrienden die je jaren niet gesproken hebt op reis gaat/gaat emigreren.
- Je rijdt 11 uur en komt nog maar tot een klein stukje onder Parijs. Dat klopt niet.
- Heel irritant hoe chat gpt overal voor wordt ingezet.
- De zin "kan je geen wiet en coke gebruiken zoals iedereen" is vanuit meerdere opzichten gewoon echt niet oké.
- Ze gaan drugs doen. Dat wordt genormaliseerd dat het normaal is om wat te proberen en daar sta ik niet achter.
- Esther is zwanger en ze drinkt gewoon alcohol en doet aan drugs. Iedereen laat haar dat gewoon doen zonder er iets van te zeggen

Hoe verder ik kom, hoe meer ik me overal aan ga ergeren. Taalgebruik, zweverig, chat gpt en alle problemen. Aan het einde was ik blij dat ik het boek uit had en door kon naar wat anders.

Meer recensies van Tessa