Zo krijg je plezier in lezen!

VanessaV97 11 juli 2020
Meestal lees ik kinderboeken met een serieuze boodschap, maar hoe leuk is het toch om ook eens een grappig en vooral spannend verhaal over robots te lezen? In het begin was ik een beetje sceptisch, maar na de eerste bladzijdes was ik overtuigt en heb het boek niet meer aan de kant kunnen leggen!
Tineke Honingh overtuigt in Roborangers niet alleen met een spannend verhaal over robots, maar ook met leuke moppen die tussendoor voor een lachaanval zorgen. De hoofdstukken zijn overzichtelijk en niet te lang. Daarnaast zorgen de leuke strips tussendoor voor afwisseling. Complimenten hiervoor aan Anne Stalinski voor de geweldige illustraties! De verhaallijn is goed te volgen, niet te moeilijk en vooral heel spannend, waardoor je het boek eigenlijk niet aan de kant wilt leggen.
Ik kan me zeker voorstellen dat kinderen hierdoor meer plezier in lezen krijgen. Wel een kleine waarschuwing voor de ouders: Je kind wil na het lezen van dit boek vast ook een robot, maar even serieus, wie wil er niet ook een Sten of een Fixi?
Een must read en vooral een leuk boek voor kinderen in de klas, die niet graag lezen.

Meer recensies van VanessaV97