Toffe thriller van eigen bodem, die mogelijk onder je huid kruipt.
Na het lezen van dit boek bleef ik achter met een akelig gevoel, het boek was even onder mijn huid gekropen.
Een thriller van eigen bodem, die zich grotendeels in Zuid - Limburg afspeelt. Dat sprak mij meteen aan, omdat ik familie heb ik Heerlen. Extra leuk is dat er ook regelmatig Limburgs langskomt in het boek. Het is zo gedaan dat het of herhaalt wordt in het Nederlands of prima uit de context te halen valt, dus ook te begrijpen voor niet-Limburgers.
In het boek hebben we twee tijdlijnen. In de een volgen we politieman Alex, die een groot trauma heeft opgelopen en nu de overstap wil maken naar een coldcase team. In de andere tijdlijn volgen we het slachtoffer en de dader.
De hoofdstukken van de dader en het slachtoffer zijn vrij kort. Ik vond het soms jammer dat de hoofdstukken over Alex wat langer duurde, ik wilde dan weer even terug naar de andere tijdlijn. Deels ook omdat sommige stukken over Alex een beetje langdradig voelde.
Alex heeft dus een trauma en hij heeft er therapie voor gehad, maar echt grote stappen heeft hij niet gemaakt. Hij heeft zijn ups en downs in het boek, maar of hij een echt grote en blijvende ontwikkeling heeft doorgemaakt moet denk ik blijken in boek 2. Soms vroeg ik me ook af of hij zijn trauma wel los wilde laten.
Het boek is fijn geschreven. De wereld opbouw is mooi en uitgebreid omschreven. Je kunt voor je zien waar je bent of hoe de ruimte eruit ziet. In de proloog wordt de spanning al meteen goed erin gegooid. Gaandeweg het boek zakt het een beetje in om dan weer goed spannend te worden. Het boek las vlot weg en ik wilde ook doorblijven lezen.
Er zitten ook nog een paar plotlijnen in die, naar mijn verwachting, doorlopen in deel 2. Daar ben ik vooral heel benieuwd naar, want het hoofd plot van dit boek was redelijk voorspelbaar. Er werd al redelijk wat info gegeven in de POV van de dader/slachtoffer en dat in combinatie met de puzzelstukjes van Alex geeft al snel een duidelijke richting.
Ik vond het super tof om te lezen. Het was een spannende thriller en een opbouw naar een deel 2. Het was leuk om weer even terug naar Heerlen getransporteerd te worden en ik kreeg ontzettend veel zin in Limburgse vlaai. Het boek liet me achter met kriebels, omdat dit soort mensen echt bestaan en ik even dacht wat als mij dit zou overkomen...
Bedankt Ambo Anthos voor dit super toffe verrassingsboek!
Bedankt Ambo Anthos voor dit super toffe verrassingsboek!