Feelgood over voor jezelf kiezen
Het is een vermakelijke feelgood die gemakkelijk wegleest, maar niet perse mega kerstig.
Het boek wordt neergezet als een kerstboek, maar voor mij voelde het meer als een feelgood met een vleugje kerst. De rol van het kersthotel en het kerststuk hadden van mij meer aandacht mogen krijgen, evenals de kerstsfeer.
Het boek leest makkelijk weg en door de beeldende schrijfstijl zie je de ruimtes ook echt voor je. Soms voelde het misschien hier en daar iets te beschrijvend, maar ik kan nu ook zien hoe Denise gegroeid is in haar schrijven. Ik heb namelijk ook de trilogie Werkelijk waar? gelezen die ze later geschreven heeft en je ziet hoe zeer ze gegroeid is in haar schrijfstijl en het brengen van het verhaal. Zeker een aanrader die serie! En dat maakte de cameo van Liv en Tule en Kant extra leuk!
Denise heeft ook ontzettend goed een karakter neer weten te zetten waarbij mijn nekharen omhoog gingen staan. Ik kreeg zo de kriebels van Ben, wat hij zei, wat hij verwachtte. Op sommige momenten werd ik gewoon bijna misselijk van zijn gedrag. Ik heb echt meerdere keren Ben uit het raam willen gooien. Ik vond het ook echt sneu voor Daphne en ik snap deels wel dat liefde blind maakt en dat je kan bevriezen in bepaalde situaties, maar ze pikte wel ontzettend veel van hem en gaf eigenlijk niet heel goed aan wat zij wilde of niet wilde. Het voelde ook deels alsof het uit haar onzekerheid kwam dat ze zoveel toeliet. Dave vond ik heeeerlijk! En ik vond de chemie tussen die twee ook heel fijn, daar had nog wel meer van in het boek gemogen...
Persoonlijk vond ik het jammer dat er zo enorm veel de focus gelegd werd op hoe netjes Ben was en hoe rommelig en chaotisch Daphne was. Het voelde alsof de nadruk enorm gelegd werd op dat ze niet kon opruimen, zich kon focussen op een taak, continu dingen vergat en nooit op tijd kon komen, maar vervolgens wordt daar weinig meegedaan. Terwijl het volgens mij allemaal te verklaren is omdat ze volgens mij ADHD heeft.
Gelukkig maakt Daphne door het boek heen wel ontwikkelingen. Ze begint met een andere bril naar haar leven te kijken en wat ze nou daadwerkelijk echt wil.
Een feelgood over voor jezelf kiezen en ontdekken wat jij wilt en belangrijk vind.
Bedankt Loft books voor het recensie exemplaar.
Bedankt Loft books voor het recensie exemplaar.