Weer een super tof en spannend Robert Langdon avontuur, maar wel wat te lang.
Eindelijk weer een Robert Langdon avontuur! Ben je nog onbekend met de boeken van Dan Brown? Begin dan met Het Bernini mysterie, boek 1 in de Robert Langdon serie en mijn persoonlijke favoriet.
In de boeken van Dan Brown komen een heleboel van mijn interesses samen en dat maakt dat ik extra van zijn boeken geniet! Kunstgeschiedenis, symboliek, codes kraken, wetenschap en prachtige steden.
In dit boek lag de nadruk meer op de wetenschap en dan met name het vakgebied van Katherine Solomon, de noëtische wetenschap, en veel minder op de kunstgeschiedenis en symboliek. Super boeiend, maar ik vond het ook wel jammer. Gelukkig zijn er nog steeds wat codes die Robert moet kraken.
Het verhaal was weer ontzettend spannend. Het hele boek speelde zich af in een paar dagen, maar er gebeurde zoveel dat het als langer voelde. Katherine schrijft namelijk een boek over het menselijk bewustzijn en hierdoor lopen niet alleen Robert en Katherine liepen gevaar, maar ook de uitgever in New York.
In de hoofdstukken wisselen we dan ook af tussen, Robert, de uitgever en de Golem van Praag. Ik vind het zo knap hoe hij karakters neer kan zetten, met name degene die zichzelf niet echt als menselijk beschouwen, maar als meer.
Het is een fast-paced verhaal met korte hoofdstukken die vaak eindigen in een kleine clifhanger. Het zit slim in elkaar, want daardoor wil je door blijven lezen. Toch vond ik de 760 bladzijdes te lang en merkte ik dat ik ongeduldig begon te worden. Vaak denk ik extra lang leesplezier, maar helaas voelde de uitleg over het wetenschappelijke deel soms als herhalend en wilde ik door in het avontuur.
Ook Praag werd enorm goed beschreven, zoals altijd weet hij de steden zo te omschrijven dat je het gevoel hebt dat je bij Robert bent.
Het was dus weer een heerlijk, spannend kat en muis spel met een grote en interessante rol voor de wetenschap over het menselijk bewustzijn en wat kunst, mythes en codes, maar voor mij wel echt 200 bladzijdes te lang.
Bedankt LS Amsterdam voor het recensieexemplaar.
Bedankt LS Amsterdam voor het recensieexemplaar.