Een boek dat onder je huid kruipt

Verelien 22 november 2025
Wauw, dit boek kruipt vanaf het begin al onder je huid. Ik had door de eerste 40 bladzijdes al zo'n onbehaaglijk gevoel dat ik me af vroeg of ik dit wel moest lezen als het donker was. Een geweldig debuut!

Het is goed geschreven. Het leest vlot weg. De spanning blijft continu aanwezig en je wil gewoon door blijven lezen.

In het boek wordt de verhaallijn af en toe afgewisseld met forum posts en artikelen. In het begin was het mij een beetje onduidelijk wat die bijdroegen aan het verhaal, maar dat ontdek je gaande weg. Je leest de rest van de verhaallijn volledig vanuit Eve.

Eve is een introverte pleaser en ook nogal angstig. De angst en paranoide worden zo goed neergezet. Als lezer wordt je helemaal in haar emoties en gevoelens meegenomen en ga je ook twijfelen aan wat nou echt is en niet. Daar houd ik dus enorm van!

Er zit niet echt gore in, maar geloof me je gaat de kriebels van dit boek krijgen. Het boek bevat ook een paranormaal tintje en dit was tof gedaan. Het zijn geen geesten, maar wat het nou precies wel is? Dat moet je zelf maar ontdekken.

Ik had verwacht dat het einde zo zou zijn dat je met complete error naar de muur zou staren omdat je werkelijk niet meer weet wat voor of achter is. Gelukkig geeft de schrijver je toch enigszins een antwoord, al blijven er genoeg vragen over.

Ik heb hier enorm van genoten, een geweldig debuut en ik ben dan ook heel benieuwd naar wat er nog meer uit zijn pen zal komen. Ik ben ook heel benieuwd naar de verfilming, want de rechten zijn verkocht aan Netflix. En ik denk dat ze hier echt een hele creepy en goede film van kunnen maken.

Bedankt LS Amsterdam voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Verelien