Een mooie mix tussen desperate housewives en dracula.
Op de cover staat desperate housewives meets Dracula en dat vind ik een top omschrijving van het boek!
Het boek gaf me meer dan genoeg desperate housewive vibes. De setting van de huisvrouwen in het zuiden van de VS eind 1900 wordt goed neer gezet. Dat geeft me wel alle kriebels die je maar kan krijgen en zorgde er meermaals voor dat ik de mannen in dit boek van alles toewenste, vooral vervloekingen. De manier waarop de man omgaat met zijn vrouw, net alsof ze minder is. De verwachtingen die er zijn voor een huisvrouw en dat ze vooral niet teveel moeten denken of andere dingen dan de ‘normaal’ moet doen en hoe de mannen zich beter voelen in allerlei opzichten dan hun lieftallige vrouw en je, je afvraagt of er wel daadwerkelijk liefde in het spel is of vooral onderdrukking en het perfecte plaatje.
Ik had ook echt wel wat Dracula vibes, ook al speelde het zich volledig af in een stadje in het zuiden van de VS en krijgen we dus niet de spooky omgeving, zoals we in Dracula wel hadden. Het kwam vooral door hoe de vampier in het leven kwam en probeerde te blijven van Patricia, de FMC, maar ook hoe zij hem probeerde uit te schakelen.
Ik had verwacht dat het boek traag zou beginnen, maar ik vond dat er toch al redelijk snel een onverwachtse en creepy gebeurtenis was. En vanaf die gebeurtenis begon voor mij het verhaal echt. Er zat ook een tijdsprong in het boek en die kwam voor mij erg onverwachts en ik weet niet of ik de keuzes tijdens die tijdsprong helemaal passend vond voor Patricia, maar het laat wel zien hoeveel invloed de man op zijn vrouw had.
Je voelt gewoon tijdens het lezen dat er dingen niet kloppen en voel je echt mee met Patricia en haar strijd. Het boek is niet super eng, maar er zijn genoeg kriebelmomenten. Zeker richting het einde. Ik kan me voorstellen dat sommige stukken voor iemand als smerig of gruwelijk gezien kan worden, maar dat hoort wel een beetje bij vampieren.
Ik heb enorm genoten van het boek. Het is grappig, af en toe lekker smerig en gorey en er heerste een bepaalde spanning in het boek. De titel verklapt het plot natuurlijk al, maar de reis er naartoe is een verrassing. En ik vond het einde echt heerlijk!
Bedankt AW Bruna voor het recensie-exemplaar.
Bedankt AW Bruna voor het recensie-exemplaar.