Een prachtig, spannend en mysterieus verhaal.
Wat een verrassend verhaal! Een boek over boeken, liefde, een groot mysterie en gevaar.
Het boek is volledig vanuit Lilian, de FMC, geschreven. Zij ontdekt een boek met een geheim en raakt geobsedeerd. Gaandeweg het verhaal leren we haar beter kennen en ontdekken we bepaalde keuzes die ze gemaakt heeft. Ik heb de FMC leren kennen als een sterke vrouw, die weet wat ze wilt en ook voor zichzelf durft te kiezen, ook al denkt de maatschappij daar in die tijd anders over. Ik vond überhaupt het tijdsbeeld goed neergezet, maar ook met een aantal verrassingen.
De schrijfstijl is fijn en beeldend. Je krijgt een goed beeld van de omgeving en de gebeurtenissen die zich afspelen. De schrijver of schrijfster van het boek blijft zelf ook in mysterie gehuld. Ook vond ik het heel interessant om meer te leren over het boekbinden. De leermeester van Lilian was een ontzettend lieve man en voelde als een soort tweede vader. Hij was erg vriendelijk, grappig en kende haar erg goed en prikte regelmatig door haar heen.
Ik heb genoten van dit boek. Deze historische roman was verweven met spanning, mysterie, raadsels, liefde en boekbinden. Het was spannend met het nodige geweld en soms moord, een beetje een kat en muis spel. De spanning en het mysterie zorgde dat ik meer wilde. Het geheim was dramatisch en ontroerend. Ik heb zeker tegen het einde van het boek wat tranen laten vloeien.
Ik vond het een prachtig boek. Het was ontroerend, spannend, mysterieus, liefdevol, een beetje rebels en met verrassende plot twisten. En na dat einde verwacht ik een vervolg...
Bedankt LS Amsterdam voor het recensie exemplaar.
Bedankt LS Amsterdam voor het recensie exemplaar.