Wat als je je dromen verliest?

Verelien 22 oktober 2025
Deel 28 alweer. Wauw, alleen dat is al indrukwekkend.

In dit deel gaan we op zoek naar de vermiste Noura en de dromen van Dolfje. Gaandeweg het verhaal komt Dolfje steeds dingen tegen waardoor hij zich weer dromen herinnert.

De dromen werden iedere keer verteld en onderbraken dan het hoofdverhaal. Ik vond dat het iets teveel droomverhalen door het normale verhaal waren. Ze haalde je daardoor steeds een beetje uit het verhaal. Ook vond ik de eerste regels na de dromen wat herhalend, maar voor kinderen is dit misschien juist prettig.

Het zijn korte hoofdstukken en korte zinnen, perfect voor kinderen. Ook kwamen er dingen terug uit vorige delen wat superleuk en herkenbaar is voor degene die meerdere of alle delen gelezen hebben.

Dolfje is een super lieve jongen en weerwolfje, maar toch vond ik hem niet zo aardig naar Valentijn. Ik vond dat niet helemaal bij hem passen. Al snap je richting het einde wel wat beter waarom hij zo doet.

Het is weer leuk bedacht en een fijn avontuur met Dolfje. Het laat kinderen misschien ook meer over hun eigen dromen nadenken en in de eerste droom zat ook nog een extra boodschap!

Bedankt leopold uitgeverij voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Verelien

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.