Een mooi liefdesverhaal!
‘Een zee in Elysium’ is een Romeins liefdesverhaal en die setting vind ik erg tof. Ik houd van geschiedenis, dus dit vond ik een leuke achtergrond. Je merkt dat Emma Anna veel research heeft gedaan en dat vind ik bewonderenswaardig. Het duurde alleen vrij lang voor ik in het verhaal zat. Dit had te maken met de hoeveelheid informatie die je krijgt. Het voelde soms een beetje als te veel. Ik vind het wel knap dat je je zo kunt inleven in een oude tijd.
In begin staat een uitleg van namen en begrippen. Ik vind dat jammer, want dan geef je al veel weg van het verhaal. Misschien was achterin beter geweest, want het is wel handig om een overzicht te hebben.
Junia is een interessant personage. Ze is soms zo naïef. In het tweede en zeker in het derde deel van het verhaal komt ze echt tot leven. Ze is dan haar tijd ver vooruit. Aan Julius moest ik even wennen. Samen vormen ze een bijzonder duo en je krijgt een mooi kijkje in hun relatie.
Het is misschien niet mijn favoriete verhaal van Emma Anna, toch is het een mooi liefdesverhaal. Het is een compleet verhaal en je hebt achteraf geen vragen meer. Het is gewoon rond. De cover vind ik mooi en de titel past goed!
Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!
Recensie verscheen eerder op Veronique's Boekenhoekje!