Geschreven met hart!
Wel, ik had niet verwacht dat ik op mijn bejaarde leeftijd (30) nog een kinderboek zou lezen, maar op de een of andere manier is het ervan gekomen.
Wat is het:
De Barones Von Habeniks is een prenten- en voorleesboek bedoeld voor kinderen. Het volgt een format waarbij je op de ene pagina een belevenis of avontuur meekrijgt van de hoofdpersoon uit het boek, de barones, samen met haar hondje Sjaan. De verhalen worden telkens geschreven in een dichtende, rijmende manier, waardoor het grappig en aangenaam is om te lezen. Op de andere pagina zie je enkele leuke illustraties (combinatie van foto's en tekeningen) die bij het verhaal hoort.
Mijn mening erover:
Bij de Barones Von Habeniks haalt José Bosma nog even het kind in zichzelf naar boven. Het staat boordevol grappige rijmpjes en de illustraties zijn een feest voor het oog. Wat ik vooral erin merkte, was dat het allemaal gecreëerd werd met een zekere hoeveelheid passie en liefde. Elke pagina krijg je dus wel een knipoogje mee van José. Het is moeilijk om precies te kwantificeren en uit te leggen in een review, maar als je het leest, dan weet je meteen wel wat ik bedoel.
Wat is het:
Mijn mening erover: