het leven van een ongelukkig 16-jarig meisje
De kaft doet mij suggereren dat het een romantisch boek is met diepgang. Maar het is geen romantisch verhaal, het is het verhaal van een hitsig tienermeisje die naast haar ongelukkige leven en haar escapades op zoek gaat naar haar biologische ouders.
Het boek gaat dus over Sheridan, een 16-jarig meisje dat opgroeit op een boerderij in Nebraska. Ze heeft een erg ongelukkig leven. Haar pleegmoeder heeft een hekel aan haar en doet van alles om haar het leven zuur te maken. Haar vader is het grootste deel van het jaar van huis. Ondertussen begint ze de liefde ontdekken en ontdekken de mannen haar. Bij toeval vindt ze haar adoptiepapieren wat het begin is van een zoektocht naar het ware verhaal rond haar biologische ouders. Thema's als misbruik en mishandeling komen voor in dit boek.
Door de schrijfstijl had ik regelmatig het idee dat het een boek was dat zich in de jaren 60 afspeelde in plaats van 1994/1995. Het leest door het gebruik van korte zinnen wel vlot door. Toch kwam ik in het begin van het boek maar moeilijk in het verhaal. Dit had te maken met de grote hoeveelheid namen die genoemd werden. Ik ben nogal slecht in het onthouden van namen, dus die schrijf ik graag op. Maar de lijst met namen werd wel erg lang. Omdat ik steeds moest stoppen met lezen om weer een naam te noteren, kwam ik er niet echt in.
Ik vond het verhaal ook niet erg overtuigend door de grote hoeveelheden seks die er in voor kwamen. Zeker omdat het verhaal over een 16-jarige gaat. Gaandeweg het boek werd het voor mij zelfs ongeloofwaardig. Ik had graag meer gelezen over het dagelijks leven op het platteland en had graag wat meer diepgang in de personages gezien. Dit is het eerste deel van een trilogie, maar ik voel me niet geroepen om de andere twee delen ook te gaan lezen.