Waardevol

viss3740 12 januari 2025
Ennonuy vindt dit een volstrekt overbodig boek. Omdat zijn recensie tot dusver de enige is, wil ik graag een ander geluid laten horen. Ik heb het boek 'Story of a Secret State' van Jan Karski niet gelezen - ik kende de naam van de auteur en de titel van zijn boek ook niet - en voor mij is het een waardevolle toevoeging aan alles wat ik over WOII heb gelezen.
Het boek geeft een prachtig inzicht in de pogingen van de hoofdpersoon om tijdens de oorlog de westerse wereld te informeren over de verschrikkingen die de Joden in de getto's en de vernietigingskampen in Polen zijn aangedaan en de - vergeefse - pogingen om diezelfde westerse wereld te overtuigen van de noodzaak om in te grijpen.
Het boek telt 204 pagina's en kent slechts drie hoofdstukken. Hoofdstuk 1 geeft weer hoe Jan Karski in de documentaire 'Shoah' van Claude Lanzmann uit 1985 vertelt over wat hij zelf heeft gezien en ervaren in het ghetto van Warschau. Hoofdstuk 2 is een samenvatting van het het boek van Jan Karski. Hoofdstuk 3 is fictioneel.

Meer recensies van viss3740