Een roman waarbij je beter niet af kunt gaan op de cover/achterflap

Vivian87 13 november 2023
In deze roman gaat het om Ellis en Lily, ze werken beiden op de redactie van een plaatselijke krant. Ellis is werkzaam als verslagever en Lilly werkt er als redactie-assistente, ook heeft zij ambities om zelf als verslaggeefster aan de slag te gaan.

Ellis maakt een foto van twee kinderen die te koop worden aangeboden. Lilly ziet deze foto en zorgt ervoor dat de foto terecht komt bij hun chef. Door het plaatsen van de foto en het bijhorende artikel begint het verhaal echt. Meerdere levens veranderen door dit artikel. Het beïnvloedt niet alleen het leven van de moeder en haar twee kinderen, het heeft ook duidelijk invloed op de relatie tussen Ellis en Lily.

De schrijfster kaart verschillende thema’s aan: ongelijkheid tussen man en vrouw, verschil tussen rijk en arm, Amerika gedurende de crisisjaren. Helaas worden deze thema’s niet voldoende uitgewerkt. Hier mist de schrijfster de kans om meer diepgang te geven aan het verhaal, het blijft erg aan de oppervlakte.

Door de foto op de cover en de tekst op de achterflap kan een verkeerde verwachting worden gewekt. Voor diegenen die graag een roman lezen waar niet al te veel diepgang in voorkomt en je verzekert bent van een gelukkig einde is dit boek vast leuk om te lezen.
Ik geef het boek 3 sterren.

Meer recensies van Vivian87