Spannende thriller

Vivian87 Vivian87
2 mrt 2021

Voor de leesclub Thrillzone mocht ik dit boek lezen. Het wordt gepromoot als een ijzersterke nieuwe Scandinavische serie. Dit wekte mij direct nieuwsgierigheid op. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Saana, Jan, de moordenaar en Helena. Het lichaam van de vijftienjarige Helena wordt in 1989 gevonden in de stroomversnelling van de rivier bij Hartola. Saana is ontslagen als online redacteur, ze besluit om Helsinki te verlaten en de zomer door te brengen bij haar tante Inkeri in Hartola. Saana is erg geïnteresseerd in politieseries en raakt geïntrigeerd door het verhaal rondom Helena. Jan is een politierechercheur in Helsinki, die nadat er een toegetakeld lichaam van zakenman wordt gevonden, samen met zijn collega Heidi zijn intrede maakt in Hartola. Het verhaal wisselt tussen deze karakters in het heden, ook krijgen we door middel van flashbacks een kijkje in 1989. Het is een vlot geschreven verhaal, de spanning zit er goed in. Persoonlijk vond ik het enige minpuntje de liefdesrelatie tussen Jan en Saana. Erg puberaal beschreven, ik kreeg het gevoel alsof ik een tiener roman las. De bestanddelen van deze thriller zijn niet nieuw, maar het is zeker een schrijfster die haar plek binnen het Scandinavische genre verdient.

Meer recensies van Vivian87