Mooi debuut van hopelijk een prachtige reeks

Vivian87 28 juli 2022
Voor de leesclub van Hebban mocht ik Zonder schuld van Dana Smit lezen.
Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer – inspecteur bij de Londense politie-, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist.

Het eerste wat mij opviel was de mooie en kleurrijke cover. Het verhaal wordt verteld vanuit respectievelijk Hazel en Julius. Je beleeft dezelfde situaties door de ogen van eerst Hazel en later Julius.
Het bevat een andere spanning dan ik in eerste instantie had verwacht. De moordzaak is meer op de achtergrond en het gaat echt over de personages. De spanning zat in hoe zullen ze reageren? Komen we meer te weten over het verleden van Hazel? Of over de (soms narcistische) keuzes die Julius maakt. Ook komen er enkele maatschappelijke thema’s aan bod, denk hierbij aan de dunne lijn tussen goed en kwaad, maar ook list en bedrog.

De schrijfstijl is prettig en het verhaal leest gemakkelijk. Het plot is, op enkele losse eindjes na, goed uitgewerkt en het boek is voor liefhebbers van psychologische thrillers zeker een aanrader.

Zonder Schuld is het eerste deel in de Hazel Kramer-reeks, ik ben nieuwsgierig geworden naar het volgende boek!

Meer recensies van Vivian87