Wandel je slank en gelukkig, hoe dan?

Vosje41811 15 juni 2022
Lies Helsloot is Take you time coach. In dit boek legt ze haar methode naar een slanker en gelukkiger leven uit.
Let wel dit is geen wandelboek ondanks het feit dat je gemotiveerd wordt om te gaan wandelen en om stappen te zetten.

Stappen zetten ( 15.000 per dag) en wandelen( 1 uur pittig wandelen) zijn enkele pijlers van Lies haar methode. Ik was al een tijdje lid van de facebook pagina( groep ) van Lies. Toen het boek uit kwam was ik niet direct verkocht om het te kopen. Maar daar heb ik achteraf spijt van gehad. Had ik dit boek maar eerder aan gekocht en was ik maar eerder begonnen.

Lies haar doel is om mensen een gezondere levensstijl bij te brengen op een zachte manier door middel van stappen wandelen en spierversterkende oefeningen. Deze methode kan overal toe gepast worden en je hoeft er niet voor naar een sportschool te gaan of een duur abonnement te hebben.

In het boek laat Lies de lezers aan de hand van een paar berekeningen zien hoe het met hun gezondheid gesteld is.
Deze berekeningen kunnen wel confronterend kunnen zijn.
Berekeningen zoals het klassieke BMI, buikvet en BMR.
Deze oefeningen waren een eye opener voor mij. Maar ik verschoot ook van hoelang ik zou moeten wandelen voor aan mijn ideale gewicht te komen. Dit kan je namelijk ook berekenen in het boek.

Ik ga de resultaten hier niet delen maar daag jullie uit om ze zelf uit te rekenen en te kijken wat het heeft.
Pin je echter niet vast op deze resultaten want met behulp van gezonde voeding en spierversterkende oefeningen gaat dit vlotter gaan.

Verder in het boek heeft Lies ook een opsomming van de voordelen van wandelen.
Deze zijn ook zeker eens de moeite waard om te bekijken en zijn heel overtuigend.

Lies laat in het boek verschillende onderwerpen aanbod komen. Onderwerpen zoals hoe kan je aan extra stappen komen? Of hoe begin je aan de integratie van het wandelen in je dagdagelijks leven?
Ook worden er wandelschema's voor elk niveau in het boek besproken.

De spierversterkende oefeningen worden zowel aan de hand van tekst als aan de hand van tekeningen uitgelegd.
Er komt herhaling in het boek maar dat is enkel om de lezer attent te maken . Herhaling werkt, maar dat is natuurlijk mijn eigen mening.

Lies heeft een doel en dat is om 100 000 vrouwen aan het bewegen te krijgen. Maar mannen laat jullie niet tegenhouden. Jullie hebben ook iets aan het boek en aan de levensstijl want een goede gezondheid is voor iedereen een win-win situatie

Na het lezen van het boek ben ik een traject aan gegaan bij Lies maar met het boek alleen kan je ook al aan de slag gaan.
Geen zorgen als je nog geen 15.000 stappen aan kunt, als je de methode volgt lukt dit zeker.

Veel plezier met het lezen van dit boek en natuurlijk ook met het wandelen en de levenstijl.

Meer recensies van Vosje41811