Dikke aanrader!

Wegdromeninboeken 02 februari 2026
Wat leest dit boek als een trein!
Eerder genoot ik ook al van de fijne en vlotte schrijfstijl van Arianna in haar eerder geschreven novelles, maar dit is er ook weer een hoor... op ieder vrij moment moest ik gewoon weer even verder lezen.

Ze weet daarbij ook in dit verhaal de sfeer weer zo dichtbij te brengen, dat je je helemaal waant in de omgeving waarin het zich afspeelt. Het verhaal bevat spanning en een aantal onverwachte en soms verdrietige plotwendingen, maar die maken het ook heel realistisch. Daardoor moet je het soms alleen wel even laten bezinken vond ik.

Waar andere oorlogsverhalen vaak eindigen met de bevrijding, is dit verhaal op dat punt niet afgelopen. Het verhaal gaat verder na de bevrijding en Arianna beschrijft hoe het leven daarna voor veel mensen was. Waar wij waarschijnlijk vooral vaak denken aan veel vreugde, opluchting en wapperende vlaggen, laat zij de lezer zien hoe moeilijk het voor veel mensen was om uit de brokstukken die de oorlog had nagelaten weer een nieuw leven op te bouwen. Een interessante en waardevolle toevoeging!

Kortom, lezen dit boek! Daar ga je absoluut geen spijt van krijgen.

Meer recensies van Wegdromeninboeken