Twee zussen reizen naar het Beloofde Land..
De zussen Rebecca en Flora Hawes voelen zich helemaal niet op hun plek in het Victoriaanse Chicago. Ze verlangen naar avontuur in plaats van het luxe leven dat ze nu leiden. Daarom laten ze hun vertrouwde thuis achter voor een reis naar de Sinaï-woestijn, een bijzonder buitengewone onderneming voor vrouwen in die tijd. Het is het begin van een aantal bijzondere reizen naar het Beloofde Land. Reizen vol avontuur, maar bovenal reizen waarin ze veel levenslessen opdoen en belangrijke beslissingen nemen over hun toekomst.
Ook hun geloof en vertrouwen in God maken een grote groei door tijdens deze reizen. Hun belangrijkste vraag daarbij is elke keer weer: op welke manier kunnen we het beste leven naar Gods wil? Hoe kunnen we onze talenten inzetten voor Zijn plan met ons leven? Bij alles wat ze doen stellen ze dan ook de vraag 'Wat zou Jezus doen in deze situatie?'. Een aanmoediging om ook voor jezelf eens na te denken over deze vragen.
In dit verhaal lopen best wel wat verschillende tijdslijnen, met daarin soms ook grote tijdssprongen, door elkaar wat het soms wel moeilijk maakte om elke keer weer over te springen naar een andere tijd. De vrouwen maken tijdens het verhaal meerdere reizen naar het Beloofde land en in meerdere tijdslijnen komt wel zo'n reis voor waardoor je soms erg moest nadenken over welke reis je dan weer aan het lezen was. Naast dat je dit boek grotendeels vanuit de beide zussen leest, vond ik het wel een mooie toevoeging om ook vanuit twee andere bijpersonages te lezen die een belangrijke rol spelen in het verhaal.
Al met al een heel ander soort boek dan je van Lynn Austin gewend bent. Wat mij betreft soms wel iets te langdradig en met weinig vaart erin.