Even inkomen, maar daarna prachtig..
Je leest dit verhaal door de ogen van drie personages. Hun levens komen uiteindelijk bij elkaar, maar tot die tijd is het lastig om hun verhalen door elkaar te lezen en de link ertussen te leggen. Daardoor vond ik het in het begin een beetje een onsamenhangend geheel en kwam ik er niet zo lekker in. Ook komen er regelmatig delen van herinneringen voor in het begin van het boek waarvan je merkt dat ze een grote en belangrijke rol spelen in het verdere verhaal, maar die pas veel later helder worden. Na een bladzij of 100 kwam ik er eindelijk lekker in en las het verhaal als een trein.
Een groot deel van het verhaal speelt zich af rondom Operatie Dragoon, een heel interessant stukje geschiedenis over de tweede D-Day in de Provence in Frankrijk. Deze vond 2 maanden na de bekende D-Day in Normandië plaats, maar is veel minder bekend. Zelf had ik er ook nog nooit van gehoord. Ik heb er al lezend wat meer info over opgezocht en daaruit bleek wel dat Musser er een heel waarheidsgetrouw en gedetailleerd verhaal van heeft gemaakt. Dat vind ik dan altijd wel weer heel mooi aan oorlogsromans, die onbekende stukjes geschiedenis ontdekken door een fictief verhaal.