Aanrader!

Wendy de Pree 09 juni 2025
Echt een mooi kinderboek over echtscheiding; duidelijk gemaakt door mensen die weten hoe zwaar een echtscheiding kan zijn voor de kinderen! Doordat dit zo voelbaar is tot in de kleinste details, kan dit veel (h)erkenning geven aan kinderen (6-12 jaar) en hun ouders.

Het eerste deel is een prentenboek waarbij een kindje op zoek gaat naar manieren om met het leven in twee gezinnen -en dus steeds gescheiden van de andere ouder- om te gaan. De illustraties van @anneliesvandenbosch zijn sprekend en ademen de juiste emoties. Er wordt heel mooi gewerkt met kleuren die steeds levendiger worden naarmate het kind meer tools krijgt om hiermee om te gaan. Echt een onroerend beeld wordt hiermee neergezet! Het idee van een Wonderland waarin je de andere ouder kunt ontmoeten vind ik ook echt een therapeutisch waardevol idee.

In het tweede deel worden een heleboel vragen beantwoord die kinderen zich in een echtscheidingssituatie kunnen afvragen: van hoe je met moeilijke emoties kunt omgaan tot het leven in een nieuw samengesteld gezin. Waardevol om samen te lezen, en opnieuw, en nog een keertje!

Meer recensies van Wendy de Pree