Mooi materiaal om werken rond mentaal welzijn

Wendy de Pree 11 januari 2025
Ik heb dringend kleinkinderen nodig want er verschijnen zo ontzettend veel leuke boekjes en materialen om te werken met kinderen rond de emotionele en mentale ontwikkeling van kinderen. Zoals dit boekje met bijbehorende kaartenset van @deblissies.nl! Eindeloos praten en ludieke oefeningen over emoties en mentaal welzijn: ik ben fan!

In het boek worstelen de verschillende personages met alledaagse emoties, die ze aan kunnen door de steun en adviezen van hun vriendjes. Door hierover te lezen en praten leren kinderen al jonge leeftijd hoe ze met hun emoties om kunnen gaan en hoe ze kunnen reageren op moeilijke situaties. Velen onder ons volwassenen hebben dit zelf niet geleerd in onze jeugd en ook wij kunnen hier dus nog iets van leren! Niet ontkennen of minimaliseren van emoties, en onszelf klein en onzichtbaar maken, maar leren voelen, praten, oplossingen zoeken en trots zijn op onszelf!

Eén van de belangrijkste doelen in mijn opvoeding was dat mijn kinderen zelfvertrouwen kregen en dat is onder andere gelukt door eindeloos met hen te te praten en zo'n verdiepende spelletjes te spelen. Het is zo waardevol om te zien hoe het voor hen nu zo normaal is om te verdiepen over emoties en steun te zoeken bij problemen, ook nog als tiener en jong-volwassene: dat is echt goud waard. Dat wens ik jou en je kind ook heel erg toe!

Dus ga eindeloos thuis en op school aan de slag! Laat de kinderen elke dag of op een vaste dag in de week enkele kaarten trekken en geniet van de mooie antwoorden en de waardevolle tijd samen!

Met vrolijke en grappige illustraties van @aniekbartels.
Tekst van @theblissproject.nl en @rubycoene.
@voltkinderboeken

Meer recensies van Wendy de Pree