Topboek!
Wow, weinig boeken die ik zo opvrolijkte met smiley's en strepen in de kantlijn en, bij gebrek aan fijne motoriek, dwars door de woorden heen. Zoveel herkenning en erkenning vond ik terug in dit behapbare en vlot leesbare boekje van @mijnhanneke over haar late diagnose met ADHD!
Geschreven in kleine, en dus zeer ADHD-proof hoofdstukjes, vol met zeer typerende voorbeelden over hoe anders je je voelt wanneer je niet neurotypisch bent, hoe je je maar probeert aan te passen en wat een gigantische opluchting het is om te horen dat er een woord, en zelfs een volledige neurobiologische verklaring is voor je gedrag!
Hanneke haar boek staat vol met grappige en pijnlijk herkenbare verhalen, afgewisseld met anekdotes van andere ervaringsdeskundigen en helpende adviezen van professionals. Een dun boekje maar een grote aanrader voor alle vrouwen die er nu pas achterkomen dat hun funny, enthousiaste, onhandige, dynamische en vermoeiende gedrag eigenlijk gewoon ADHD is. En voor de omgeving voor meer begrip. Voor alle psychologen en leerkrachten voor meer kennis, en ja, ook voor meer begrip graag. Want er is nu wel meer bekend over hoe ADHD zich ook bij vrouwen uit maar er is nog heeeel weinig veranderd helaas in het onderwijs of op de werkvloer waardoor het vaak nog even hard bikkelen is voor de neurodivergente kinderen en volwassenen. Dus allemaal op de barricades!