Geschenk van de zee
"Geschenk van de zee" is het beloofde debuut van Julia Kelly. Dit boek wordt vergeleken met "Ga als een rivier". Mijn persoonlijke favoriet, dus ik dacht: 'Die moet ik hebben!'
Maar, o, jee... Wat een bijzonder slechte vertaling... Veel zinnen met komma's waar makkelijk een punt kan staan. Waarvan mijn dochter zei: 'Dat is heel Engels, want dat lees je in veel Engelse boeken terug. In het Nederlands wordt meer met actievere zinnen geschreven. Kort en met de punt.'
Dialogen vanuit meerdere perspectieven, waarbij vanuit het perspectief "gevoeld en gedacht" wordt vanuit een ander perspectief. (Van mijn schrijfdocente zou ik strafpunten krijgen als ik dit zou doen, want een perspectief kan waarnemen of vermoeden wat een ander voelt, maar niet in detail de emoties van de ander weergeven). En heel veel het woordje "alsof" en "het klif" ipv "de klif". Ook een paar keer "hun", terwijl "hen" werd bedoeld. Zo zonde, want het verhaal heeft zeker potentie!
Ik heb het boek -jammer genoeg- vaker moeten wegleggen dan mij lief was.
Ik heb het boek -jammer genoeg- vaker moeten wegleggen dan mij lief was.