Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Amber & Emir

Wendy Koot 29 december 2025
Wanneer Amber een paar keer haar rijbewijs heeft proberen te halen bij de oer-Hollandse, senioren Hans waar ze zenuwachtig uit de auto uitkomt, leert ze zenuwen van de andere kant kennen wanneer ze naar een nieuwe rijschool overstapt en haar nieuwe rijinstructeur Emir blijkt te zijn. Een Rotterdamse, Turkse jongeman die ze een jaar eerder heeft ontmoet bij een bijna-ongeluk. Omdat Amber -volgens zijn zeggen- te weinig werkende fietsverlichting aanhad tijdens het fietsen. Niet alleen de lekkerste autodrop (die roze Cadilacs) kan Amber bekoren, maar ook zijn adremme, eerlijke en temperamentvolle karakter en zijn knappe uiterlijk. Amber durft door zijn zekerheid het stuur weer over te pakken. En wordt stilaan verliefd. Maar hij ook op haar??? Kunnen zij de verschillen in afkomst en culturele verschillen overbruggen en de familiebanden samensmelten?

De humor -die soms net over het randje klotst- schetsen pijnlijk hoe bestaande oordelen gĂȘnant herkenbaar worden in onze maatschappij. Het boek geeft je te denken over verschillen in opvattingen, culturele achtergronden en afkomst. Uiteindelijk blijkt de liefde en respect voor elkaar de gemeenschappelijke, universele deler.

Chapeau, Eveline! Ik vind het heel knap gedaan van jou als auteur!

Meer recensies van Wendy Koot