Meer dan 7,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Nachtdieren

Wendy Koot 01 maart 2026
Auteurs Inge van Prooijen en Hanneke Meier hebben de handen ineen geslagen om samen een thriller te schrijven over een spirituele sekte.
In het nawoord blijkt wel waarom... Inge's vader heeft zelf in een bekende, Amerikaanse leefgemeenschap gezeten (die van de bekende David Hoffmeister in Utah). Elementen van onderwerping, onderdrukking, seksueel misbruik zijn in dit boek verweven. Dit schrijfduo is veelbelovend en smaakt naar meer. Ik hoop in de toekomst meer werken van hen te lezen.

Jolie, Flo en Matt delen een huis en een bijzondere vriendschap. Tot Matt plotseling overlijdt en Jolie weigert te geloven dat het om zelfmoord gaat.
De zoektocht naar het verleden van Matt brengt Jolie naar een besloten gemeenschap die woont in een Limburgs klooster dat afgescheiden is van de bewoonde wereld. Haar eigen veiligheid staat onder druk, want wanneer de puzzelstukjes eenmaal op zijn plek vallen, is er geen weg meer terug...

"Nachtdieren" is een boek dat je grijpt en niet meer loslaat. Het verhaal is krankzinnig en geloofwaardig, ingenieus geschreven en beklemmend tot de laatste bladzijde.

Meer recensies van Wendy Koot