Bijzonder levensverhaal
Op de achterflap is te lezen dat dit boek semi-autobiografisch is. Dit maakt dat ik het hele verhaal lang me heb afgevraagd hoe dit allemaal echt gebeurd kan zijn.
In dit verhaal leer je Daniël kennen, je komt wat van vroeger te weten maar vooral hoe het gaat vanaf de tijd dat hij even niet meer weet wat hij met zijn leven moet. Hij vind daar een oplossing voor en vanaf dan neemt zijn leven een andere wending. Het is wel erg bijzonder om te lezen hoe de familiebanden zijn, vooral als er geld in het spel is.
Op de achterflap wordt wel veel informatie weggegeven dat is een beetje jammer omdat je al weet welke kant het verhaal op gaat. Maar als je begint te lezen wordt je in het begin al erg benieuwd maakt naar wat het verhaal je gaat brengen. Het is een roman, maar door de fijne schrijfstijl weet het toch langzaam een bepaalde spanning op te bouwen dat je het wil blijven lezen omdat je wil weten hoe het verder gaat.
Sommige stukken worden erg uitgebreid beschreven en andere stukken komen bijna niet aan bod of er wordt overheen gevlogen. Het is wel echt een leuk boek om te lezen, met een verhaal waarvan je je eigenlijk niet voor kunt stellen dat het allemaal echt gebeurd is. Met de vele familieperikelen en strijd om geld die maken dat je zeker wil blijven lezen. Het is goed dat Stuive het zijn verhaal beschreven heeft.