Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Geweldig boek dat je moet lezen

WendyBlogt 03 december 2021
Vito heeft al een hele verandering in zijn leven omdat hij naar het voortgezet onderwijs gaat. Dan blijkt ook nog eens dat zijn moeder zwanger is, dat vind hij zo stom! Op school leert hij nieuwe kinderen kennen en heeft hij de "normale" problemen die in een brugklas spelen. Op het moment dat zijn kleine zusje geboren wordt, is hij om en vind hij haar helemaal geweldig. Totdat ze zusje niet meer wakker wordt stort zijn wereld in.

Omdat Vito dit allemaal voor zijn kiezen krijgt leef je echt met hem mee. Het is ook niet niks als je ouders zonder overleg besluiten dat ze nog een broertje of zusje voor je willen. De gevoelens die Vito daarbij heeft zijn erg reëel beschreven.

Het is een erg bijzonder verhaal. Het is zo ontzettend fijn geschreven, met zoveel bijzondere gebeurtenissen dat je wil blijven lezen. De emoties die in dit verhaal voorkomen zijn zo goed geschreven dat je het zelf gewoon voelt. Het moment waarop blijkt dat het zusje niet meer wakker wordt is echt een moment om tranen in je ogen te krijgen. Vito krijgt zoveel voor zijn kiezen en probeert er op zijn eigen manier mee om te gaan.

Er zijn zoveel dingen die in dit boek voorkomen, een broertje of zusje krijgen, brugklas problematiek, rouwverwerking en hoe je na zo'n gebeurtenis je kracht vind en door kunt gaan met je leven. Dit is een boek waar veel mensen iets aan kunnen hebben en als dat niet het geval is dan is het gewoon een geweldig boek om gelezen te hebben.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van WendyBlogt