Een Magische Beleving
Voor de leesclub van Thrillerlezers mocht ik Volledig Verknipt, de psychologische thriller van Dennis Biesma lezen. Lara Caine, een jonge vrouw, leeft vanaf haar zevende al met een stem in haar hoofd. Ze is verstoten door haar ouders, haar beste vriendin pleegt zelfmoord en na een sessie bij de psycholoog om te dealen met dit alles wordt ze in het park overvallen. Ze krijgt een black-out en als ze uren later wakker wordt kijkt ze in de levenloze ogen van haar aanvaller. Ze vlucht….
Dan merkt ze dat ze in de gaten gehouden wordt. Dezelfde figuren duiken steeds op in haar buurt. Ze wordt overal gevolgd en er volgt zelfs een inbraak waarbij zeer bijzondere items gestolen blijken te zijn. Wie zitten er achter haar aan en wat is er zo speciaal aan haar DNA?
De Cover spreekt aan om zijn eenvoud. De kleuren zorgen gelijk voor een mysterieuze sfeer. Het lijkbleke gezicht van de vrouw steekt er fel tegen af. Subtiel de kronkelend DNA-streng erboven. Dit boek nodigt zeker uit tot lezen en roept gelijk vragen op over het boek. Een goed gekozen cover voor dit verhaal.
Vanaf de eerste bladzijde word ik meegezogen in het leven van Lara. De boeiende manier van schrijven van Dennis maakt dat ik het boek moeilijk weg kan leggen. Alles wordt levendig beschreven: “Tussen mijn wimpers door laat ik mijn ogen voorzichtig wennen aan het flauwe schijnsel dat zichzelf langs mijn half opengeslagen gordijn naar binnen wurmt”. Met een flinke vleug humor weet Dennis aan een sombere depressieve episode een dusdanige draai te geven dat het geheel minder zwaar leest en ik zelfs meerdere malen met een brede lach op mijn gezicht in mijn stoel zat.
Het personage van Lara-Jade is tot in het kleinste detail uitgewerkt. Onder de pen van Dennis is ze tot leven gekomen. De ik-vorm waarin het boek is geschreven helpt hieraan mee. Lara-Jade heeft zelfs haar eigen Facebook, LinkedIn en Spotify Play list. Prachtig hoe Lara steeds een stukje blootgeeft over hoe het in haar hoofd werkt en hoe dit zich uit en ontwikkelt gedurende het verhaal. Hiermee worden ook steeds kleine beetjes vrijgegeven over het mysterie waarin Lara terechtgekomen is.
Super interessant is het non-fictie verhaal over Lilith. Nooit geweten dat er voor Eva een andere vrouw in het leven van Adam was. De manier waarop het verhaal verteld wordt is boeiend en is een zeer waardevol onderdeel van het geheel. Meer verklap ik er nog niet over. Dit boek moet gewoon gelezen worden!
De spanning had wat mij betreft nog wel wat verder op mogen lopen. Maar dat neemt niet weg dat het verhaal prima is opgebouwd. Alles klopt gewoon.
Ik heb in een woord GENOTEN van Volledig Verknipt. Een briljante combinatie van werkelijke feiten gegoten in een fictief mysterieus verhaal. De 5 kraaien zijn dan ook zeker dik verdiend.