Gruwelijk geweldige thriller!!
Voor de leesclub van Trillerlezsrs! mocht ik "Oscar" lezen van Yvonne Franssen. Een psychologische thriller. Voor mij een eerste kennismaking met de boeken van Yvonne.
Na een bezoekje aan de supermarkt zet Ilse haar 4 maanden oude zoontje Oscar in zijn maxi cosi in de auto. Daarna brengt ze haar winkelwagentje terug. Wanneer ze terug komt bij haar auto is Oscar spoorloos verdwenen. Een lege maxi cosi op de achterbank is achtergebleven als stille getuige...
Dan begint de zoektocht naar baby Oscar. In ieder hoofdstuk wordt zowel vanuit een andere personage geschreven als in een andere tijd.
Dit wordt bij aanvang van ieder hoofdstuk goed aangegeven. In het begin is het even goed opletten, maar je zult merken dat je al vrij snel vanzelf mee reist door de tijd. De personages worden stuk voor stuk goed belicht. Ook hun hersenspinsels worden op een interessante manier beschreven. Hierdoor leer je als lezer de personages goed kennen, en wordt je steeds op het verkeerde been gezet.
Al snel blijkt dat er 10 jaar geleden ook een baby is verdwenen. Deze baby is echter nooit teruggevonden.
De rechercheur die deze zaak destijds heeft geleid is nu ook betrokken bij de vermissing van Oscar.
Als je "Oscar" oppakt stap je automatisch in een denderende trein die niet meer kan stoppen. Het is vlot geschreven en je interesse blijft gewekt .
De climax is groots en vervolgens weet Yvonne ook nog de kers op de taart te zetten met haar laatste scène.
Dit boek past als een puzzeltje in elkaar.
Dus als je antwoord wilt op die ene vraag: "Waar is baby Oscar?", dan is er maar 1 antwoord mogelijk.
Dit boek moet je gewoon lezen!!!
Oscar bevat alle ingrediënten voor een goede psychologische thriller. Een plot wat staat als een huis, spanning, wanhoop, verwarring, moord, intriges...
Yvonne ik heb genoten van" Oscar". Je hebt er een fan bij.
5 Kraaien zijn dan ook dubbel en dwars verdiend.
Ik hoop dat er nog veel mooie schrijfsels gaan ontstaan aan jouw keukentafel.