Opnieuw een krachtige Diaz thriller.

Wendyleest47 Wendyleest47
26 mrt 2023

Voor de leesclub van Thrillerlezers mocht ik het nieuwste boek van Sterre Carron lezen. Lafaard is het 20e boek in de reeks rondom Rani Diaz.

De Cover:
Lafaard heeft een eenvoudige maar toch goed bedachte cover. Hij straalt spanning en mysterie uit. Dé basis ingrediënten voor een boek van Sterre. De groene kleur is gedurfd maar maakt wel dat de aandacht naar het boek getrokken wordt.

Het verhaal:
De ochtend na het vieren van haar verjaardag word Zoë met een black out wakker. Om goed wakker te worden besluit ze een duik in haar zwembad te nemen. Daar doet ze een gruwelijke ontdekking. Vastgebonden op de bodem vind ze een levenloos lichaam. Wie heeft dit op zijn geweten? En waarom is het lichaam in Zoë’s zwembad achtergelaten? Vragen waarop Rani samen met haar team de antwoorden moet vinden. Dan verdwijnt er een 15 jarig meisje. Al snel blijkt de link tussen beide zaken gelegd en telt iedere minuut om de moordenaar op te sporen voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Mijn mening:
Zoals we gewend zijn van Sterre leest ook Lafaard weer als een trein. Vanaf de eerste bladzijde werd ik steeds verder meegezogen in het verhaal. De personages worden dusdanig goed beschreven dat ik niet anders kon dan doorlezen en meeleven met personages en nabestaanden die een verlies te verwerken kregen. Maar ook personages waar ik mezelf bijzonder kwaad om heb kunnen maken. De titel Lafaard is dan ook zeker goed gekozen! De spanning loopt goed op en is duidelijk voelbaar. Ondanks het ietwat voorspelbare einde maakt de manier waarop het puzzeltje in elkaar valt Lafaard tot een heerlijk lezend boek wat ik met veel plezier heb mogen lezen.
Lafaard krijgt van mij 4 dikke Kraaien

Meer recensies van Wendyleest47