"One of You"

Wendyleest47 Wendyleest47
31 mrt 2024

Voor Thrillerlezers las ik Schim in de Nacht van Sterre Carron.

De tweeling zusjes Lorie en Nina lopen een buurtwinkel binnen om de laatste lekkernijen te scoren voor hun 16e verjaardag. Dan dringen mannen met bivakmutsen en helmen de winkel binnen en vermoorden bijna alle aanwezigen. Tijd om van de schrik te bekomen krijgen ze niet want de meisjes worden gegrepen en voor een onmogelijke keuze gesteld. Een van hen moet mee met de mannen. Lorie offert zichzelf op met gevaar voor eigen leven en word gelijk door de mannen meegenomen. Ze ziet niet meer wat er vervolgens met Nina gebeurd….

Na 22 loeispannende avonturen zet Sterre Carron Rani en haar team even op een zijspoor voor iets nieuws. Schim in de Nacht is een standalone maar de vlotte schrijfstijl van Sterre is onmiskenbaar. Vanaf de eerste bladzijde werd ik meegesleurd en kon ik niet anders dan meeleven met de meisjes. De personages komen tot leven op het papier door de goed beschreven kenmerken en voelbare emoties. De sterk uiteenlopende karakters tussen de tweelingmeisjes toppen het geheel perfect af.
Het plot steekt goed in elkaar en word beetje bij beetje verder ontrafeld. Sterre geeft steeds precies genoeg weg zodat ik genoeg ruimte kreeg om te brainstormen over hoe het in elkaar stak en natuurlijk op het verkeerde been werd gezet. Uiteindelijk had ik het bij het rechte eind. Maar dat maakte de ontknoping niet minder verassend. De spanning loopt wel op maar het had voor mij best nog wel wat spannender gemogen .
Ondanks dat ik zeker benieuwd ben naar de verdere avonturen van Team Rani ben ik ook zeer benieuwd naar de nieuwe serie die Sterre in haar pen heeft.
Schim in de nacht krijgt van mij 4,5 Kraai.

Wendy

Meer recensies van Wendyleest47