Advertentie

Een verhaal uit het zuiden van Amerika een bepaalde staat die zich verhoudt tot de andere staten door de warmte en de geheimzinnigheid.

Het gaat over een disfunctionele familie waarin de ouders zich meer bezig houden met hun eigen zaken en zich niet bewust zijn dat hun oudste dochter Tally zorgt voor het gezin. Met haar oudere broer heeft ze nog een soort relatie waarin hij haar waarschuwt voor het feit dat ze alle verantwoording op zich neemt in plaats dat hun ouders dat doen. Haar grootmoeder ondersteunt haar zoveel als ze kan maar wil en kan haar niet helpen met de geheimen die de familie in zijn greep houdt

Er zijn twee verhaallijnen eentje in het verleden waarin uitgebreid beschreven wordt hoe het gezin in elkaar zit en nadat dat gezin uit elkaar gevallen is vlucht Tally naar Californië waar ze oorspronkelijk met Griff heen zou gaan maar die is verdwenen nadat hij verdacht werd van een moord.

In Californië ontdekt Tally dat er een ander leven is, dat ze vrienden krijgt en zelfs een relatie maar doordat ze zich niet kan geven, omdat ze zich schaamt zich voor haar afkomst en haar verleden, wordt de relatie verbroken en vlucht ze naar San Francisco waar ze een goede baan krijgt en zich naast haar werk, isoleert.

Doordat haar jongste broer: Walden verdacht wordt van moord in het heden en de tweede verhaallijn komt ze terug om te kijken wat ze voor hem kan doen. Ze komt weer in contact met Ross, een vriend uit haar verleden, die haar wil helpen. Hij was de enige die doorhad hoe Tally in werkelijkheid was en hoe ze behandeld werd. Ze zoekt haar grootmoeder op, die nu inziet dat Tally volwassen is en haar de geheimen onthult. Ze spoort haar oudere broer Griff op, wil haar jongere broer helpen maar die weigert alle hulp, iets dat ze moeilijk kan accepteren.

Waar de eerste verhaallijn traag verliep vliegt de tweede verhaallijn voorbij, ineens is alles okay zonder dat er dieper op wordt ingegaan

Het is jammer, de thematiek op zich is goed maar wordt niet goed gebracht, eerst te uitgebreid en het einde lijkt wat afgeraffeld te worden. Het had een betere verhouding gehad als het eerste deel wat meer vaart had gehad en de tweede deel meer uitgespit was geworden.

Reacties op: Een moeizaam sprookje

25
Het sprookje van de eeuwige zomer - Susan Crandall
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker