Word nooit groot, van Roald Dahl
Het leuke kinder prentenboek "Word nooit groot" heb ik onlangs met mijn buurmeisjes Roos en Sara gelezen. Want als je toch van plan bent een recensie te schrijven, kun je dit boek het beste aan kinderen voorlezen, zodat je metéén weet wat de doelgroep van het boek vindt.
Het verhaal volgt de wonderlijke avonturen van James Henry Trotter en zijn twee gigantische tantes. Het zal je herinneren aan de onschuldige gebeurtenissen in je kindertijd en alle leuke en mooie herinneringen die daarbij horen.
Het boek bevat een duidelijke boodschap voor kinderen, nl. word niet te snel groot, dat wordt je als kind namelijk. al snel genoeg.
Geniet van je kindertijd en trek je niet teveel aan van de saaie en voorspelbare volwassenen .Blijf vooral jezelf en kopieër niet het gedrag van grote mensen.
Dit klassieke boek is zeker de moeite waard om te lezen, vooral als je het aan kinderen voorleest . Mijn ervaring is dat kinderen heel grappig anticiperen op het verhaal.
De tekeningen in "Word nooit groot" passen perfect bij het boek. De kleurrijke prenten passen helemaal bij de tekst. De volwassenen, die bijna altijd saai zijn en een uitgestippeld leven volgens strikte regels leiden, komen er in het boek bekaaid van af.
Kortom "Word nooit groot" is een mooi boek dat jong en oud zal aanraden om niet te snel volwassen te worden en te genieten van al het moois in de wereld . Als kind valt er in in deze wereld een hoop te ontdekken.