Sinister
De Noord Franse politieagente Camille Thibault loopt als een rode draad door het hele verhaal. Na haar harttransplantatie heeft zij angstige dromen, waarin een vrouw van Roma afkomst haar om hulp vraagt.
Zij is ervan overtuigd dat deze droom haar wordt doorgegeven door haar onbekende donor en zet alles op alles om de donor, en hiermee de eventuele betekenis van haar dromen, te achterhalen.
Ondertussen stuiten commissaris Franck Sharko en zijn team op een vrouw die jarenlang in een donkere kelder wordt vastgehouden. Als beide gebeurtenissen samenkomen bereidt het onderzoek zich tevens uit naar Spanje en Argentinië.
Er komen veel bloedige en wreedaardige scènes in het boek voor, waarbij deze voor mij iets te overdreven overkomen.
Ondanks het sterke plot had ik vanaf het begin al wat moeite met de geloofwaardigheid van sommige gebeurtenissen, wat voor mij de spanning weghaalde. Veel is, denk ik, te wijten aan de mindere vertaling.
Op zich zit alles goed in elkaar en zijn er best wel goede stukken, maar ondanks dat de intentie van het verhaal interessant is, heeft het mij niet geboeid.