Onstuimig

WimBrus WimBrus
29 mrt 2021

Misschien ben ik wat bevooroordeeld bij het lezen van het boek, al denk ik dat dit voor mij alleen een extraatje was. Zo’n vijfentwintig jaar geleden heb ik mijn vakantie doorgebracht in Crovie, het vissersdorpje waar het verhaal zich afspeelt. De sfeer, de beelden en het voorstellingsvermogen waren sterk aanwezig bij het lezen.

Chef-kok Anna Campbell koopt ongezien een huis in het vissersdorp Crovie, nadat haar relatie met een Engelse tv beroemdheid is beëindigd.
Het huis blijkt een omgebouwde oude schuur te zijn en meteen weet Anna dat het kopen van het huis een grote fout is geweest. Ze besluit het huis zo goed en zo kwaad als het kan op te knappen om het later als vakantiehuis te verhuren.
Gaandeweg pakt ze de liefde voor het koken weer op en begint, voor de duur van de tijd dat ze nog in het huis woont, een pop-up lunchclub. Het blijkt een succes te zijn. Toch zijn er lokale bewoners die haar plannen proberen te dwarsbomen. Met andere bewoners sluit ze hechte vriendschap.
De vijandigheden, vriendschappen en de onvoorspelbare ruige weersomstandigheden van de Schotse kust beïnvloeden haar plannen en idealen in grote mate.

Je wordt meegesleept in een verhaal over een hechte gemeenschap waarbij tegenvallers, leed en verdriet wordt verzacht door vriendschap en liefde. Het voelt alsof je er zelf aan deelneemt.

Meer recensies van WimBrus