Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vlijmscherpe observaties

woutvisser3831 10 februari 2024
Deze verhalenbundel voert u terug naar artistiek Amsterdam van rond 1980.

De titel is enigszins misleidend, maar de verhalen gaan wel over jonge vrouwen die op de ene of andere manier niet op een normaal burgerlijk leven kunnen aanhaken. Laurie Langenbach voert zulke vrouwen in een bonte stoet op, in een verhalenbundel die van a tot z boeit.

Laurie Langenbach's voornaamste kwaliteit is haar scherpe waarnemingsvermogen. Ingebed in haar gave om boeiend te vertellen. In helder, eenvoudig & toegankelijk Nederlands. Waarbij ze de lokale omgeving niet overslaat. Met als resultaat dat de lezer(es) snel & volledig in het vertelde wordt opgenomen.

Rond 1980 woonde Laurie Langenbach zelf in Amsterdam; en werkte in de artisiteke milieus waar ze over schrijft. U kunt er dan ook van uit gaan, dat 'Gevallen Vrouwen' sterk op haar eigen ervaringen is gebaseerd. Haar biograaf Rutger Vahl vertelt hoe er na het verschijnen van deze verhalenbundel een kleine storm uitbrak: ingewijden konden namelijk precies herleiden over welke vrouwen Laurie Langenbach haar verhalen had geschreven.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831