Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

surfen in het Paradijs

woutvisser3831 25 april 2024
Dit Amerikaanse boek uit 2008 biedt een ononderbroken lofzang op de surfsport. Het is dan ook in de eerste plaats een fotoboek, aangevuld met diverse teksten. Met de aantekening dat de kwalitatief uitstekende foto's grotendeels worden ingevuld door jongedames in de leeftijd van 15-30 jaar.

Maar de grootste kwaliteit van dit boek is, dat het de lezer(es) meevoert naar ideale surf-oorden. Op Hawaii, de Fiji-eilanden, en zo meer. Waarbij het entousiasme van de gefotografeerde surfende jongedames zeer aanstekelijk werkt -- u waant uzelf op een surfplank in zo'n Paradijs, en proeft het zoute zeewater.

Ook aardig is, dat dit boek verwijst naar de surf-novelle 'Gidget', door ene Frederick Kohner. Uit 1957, met de gelijknamige film uit 1959. "I did the stunts for Gidget and doubled for Annette Funicello in all het Beach Pary movies", aldus de schrijfster. Zij voegt eraan toe dat in dezelfde tijd "the Beach Boys were happening".

Kortom, als u uzelf wilt verplaatsen naar zulke Paradijselijke oorden: 'Surf Girl Roxy' is daarvoor uitermate geschikt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van woutvisser3831

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?