Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dit boek verscheen omdat het zeventig jaar geleden is, dat Zuid West Nederland werd getroffen door de Watersnoodramp van 1 februari 1953.

Samensteller Marc van Velzen is verbonden aan het Watersnood-museum bij het Zeeuwse dorp Ouwerkerk. Hij putte voor dit fotoboek uit een immens waardevol archief, dat vanaf 1953 over dit onderwerp werd opgebouwd door een Rotterdams commercieel luchtvaartbedrijfje.

Om precies te zijn: u ziet kwalitatief uitstekende foto's met begeleidende tekst. Over de Watersnoodramp zelf, en over de daaropvolgende aanleg van de Deltawerken. In veel gevallen ziet u twee foto's van dezelfde locatie: één van toen en één uit 2022.

Bij de tekst moet ik helaas een voorbehoud maken: samensteller Marc van Velzen gaat onvoldoende in op de rol van de plaatselijke overheden voorafgaand aan deze ramp. En dan met name op de avond van 31 januari 1953, toen de dreiging al zeer groot was.

Reacties op: Uitstekende foto's van de Watersnoodramp 1953

1
Watersnoodramp en Deltawerken vanuit de wolken - Marc van Velzen / Bart Hofmeester / Roel Dijkstra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners