Een wereld die de onze zou kunnen zijn !

zencam 04 november 2019
Ik vond het een mooi boek om te lezen. Een verhaal, flashbacks in een verhaal. Een wereld die extreem te vergelijken is met de huidige. Sterk toegenomen digitalisering, onpersoonlijkheid, disrespect en wereldvreemdheid steekt de kop op,
Plots breekt koorts uit ten gevolge van enterovirussen die zich muteren. Niet alleen in Zuid Afrika waar het verhaal zich afspeelt maar 95 % van de wereldbevolking bezwijkt eraan. Willem Storm wil voor zijn zoon Nico en zichzelf een nieuw bestaan opbouwen op een plaats waar er weinig gevaar. Maar niets verloopt zonder slag of stoot. Mensen moeten elkaar opnieuw leren vertrouwen. Er worden relaties opgebouwd van vriendschap maar ook van haat. Het is een angstaanjagende wereld want voortdurend wordt er gevreesd voor aanslagen van mensen die als dieren handelen. Het onderscheid tussen mens en dier is vrij dun. Het boek krijgt een verrassend einde. Ik vond het een heerlijk boek dat ik moeilijk kon wegleggen.

Meer recensies van zencam