Advertentie

Aylans geheim
Het verhaal gaat over een Syrische jongen Aylan. Zijn vader Omar is zoon van een iman en zijn moeder Miriam is van christelijk Arameense afkomst. Aylan’s vader koos voor Miriam en niet als oudste zoon voor de moskee.
Ze vieren bij Aylan thuis zowel de islamitische als christelijke feestdagen. Aylan is enig kind. Zijn ouders hebben lang op hem gewacht. Zijn vader heeft weinig tijd voor hem: “In vaders kalender kreeg Aylan geen plekje”. Totdat hij dertien jaar is en zijn vader hem wekelijks meeneemt naar de markt. Dan maakt hij kennis met Sayenna, een bekende van zijn vader. Zij laat hem ‘verboden’ boeken lezen over democratie en economie. Hierdoor krijgt Aylan een andere kijk op de maatschappij.
Wanneer Aylan op reis gaat, ontmoet hij twee Europse vrouwen: Helena en Rosie uit België. Na de dood van Sayenne blijkt dat Aylan een studio in Brussel heeft geërfd van Sayenne. Aylan besluit om naar België te vertrekken om te gaan studeren maar ook om op zoek te gaan naar Helena.
Als blijkt dat de IS de macht in handen krijgt in Syrië neemt Aylan het besluit om niet meer terug te keren naar Syrië, ondanks dreigementen van zijn oom Asir en vraagt een verblijfsvergunning aan in België.
De titel en de tekst op de achterkant van het boek suggereert een liefdesverhaal, echter de passages over de politiek, de economie, de democratie en de vrije markt politiek waren teveel van het goede. De schrijfster heeft hierover teveel informatie, gegoten in een liefdesverhaal, aan de lezer willen meegeven. De tweede titel: Een reis naar democratie had beter gepast bij dit verhaal.

Reacties op: Aylans geheim

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,95 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders