Advertentie

Wie kent ze niet? Woezel en Pip, de twee leukste en beroemdste hondjes van Nederland en Vlaanderen. Ontsproten uit het creatieve brein van Guusje Nederhorst. Guusje liet zich hierbij inspireren door haar passie en liefde voor kinderen en dieren.  

Woezel en Pip. Overal vriendjes is een mooi boek met prachtige tekeningen. Wanneer je het openslaat kom je in een droomwereld vol kleur en fantasie terecht. Samen met Woezel en Pip gaan we in dit boek op reis: naar zee, onder water, naar het bos en in de lucht. Jaaaa, zelfs tot aan de regenboog. Kom mee met Woezel en Pip want zij hebben overal vriendjes. Een boek vol vriendschap en plezier voor de allerkleinsten met in de hoofdrol Woezel en Pip. Met dit boek verover en betover je vele kinderharten.  

Woezel en Pip. Overal vriendjes  is een hardcover prentenboek van zo’n 32 pagina’s. Een groot en kleurrijk boek om samen te bekijken of voor te lezen aan 2 jaar en ouder. De paginagrote tekeningen vol kleur zijn behoorlijk expressief en niet extreem gedetailleerd. Ze maken niet alleen de allerkleinsten vrolijk, maar verwarmen ook de harten van de voorlezers.

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst, overleed in 2004 op 34 jarige leeftijd. Woezel en Pip. Overal vriendjes is helemaal opgebouwd naar de oorspronkelijke verhalen van Guusje Nederhorst. Dit verhaal en de illustraties werden gemaakt door Dinand Woesthoff, de echtgenoot van Guusje, samen met Wil Raymakers, Louise Geesink (met wie ze samen Woezel en Pip een gezicht gaf) en Leon ter Molen.

Guusjes eerste boek Woezel en Pip. In de tovertuin, werd pas na haar dood uitgegeven (2005). Haar echtgenoot Dinand Woesthoff zet samen met zijn medewerkers haar werk verder en tevens heeft hij de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. Het was dan ook de wens van Guusje om kinderen die een moeilijke of verdrietige tijd doormaken weer te laten lachen. Daarom gaat een gedeelte van de opbrengst van alle Woezel en Pip-artikelen en -boekjes naar deze stichting. In 2014 veranderde de naam van de Foundation in Het vergeten Kind.

Sinds 2010 zijn Woezel en Pip te zien als een animatieserie bij de KRO. Dit seizoen vieren Woezel en Pip feest! Woezel en Pip spelen hun vijfde seizoen in de Nederlandse theaters, daarom geven ze een spiksplinternieuwe familievoorstelling Overal vriendjes
Voor de echte vriendjes van Woezel en Pip zijn er ook vele leuke dingen te beleven op woezelenpip.nl    

Reacties op: Een waar succesverhaal