Advertentie

De verhalenbundel 'Blauwe tongen' is het debuut van Klaske Bakker. De schrijfster heeft het zich niet gemakkelijk gemaakt met de presentatie van nota bene 32, soms zeer, korte verhalen.
Het kan niet anders dat ze wisselend van kwaliteit zijn. Toch is ze erin geslaagd een samenhangend geheel te maken door de liefde als centraal thema te nemen. Een thema dat bijvoorbeeld verwerkt is in weemoedige herinneringen, gemiste kansen, onmogelijke verhoudingen of verlies van een geliefde. Het mooie van de meeste verhalen is dat ze een verrassend slot hebben met een onverwachte wending.

'Weerzien', het eerste verhaal is een mooie binnenkomer en een fraai voorbeeld hoe je vanuit twee perspectieven kunt schrijven om op die manier te illustreren hoe mensen hun eigen kijk hebben op gebeurtenissen en ervaringen.
'Terug op het pleintje' roept weemoed op naar verre tijden en romantische liefdes. Juist dit soort verhalen mogen langer zijn en smaken naar meer.
'Barbara', het titelverhaal over twee meisjes met ‘blauwe tongen’, heeft een mooie opbouw.
'Tomeloos verliefd' valt op door de gehanteerde stijl, het is een vlot geschreven, lange, jachtige monoloog van een radeloze vrouw.

Al met al is Blauwe tongen een bundel om af en toe met plezier op te pakken voor het lezen van twee of drie verhalen.

Reacties op: Onmogelijke liefdes

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders