Erica James – Zussen voor altijd

Het boek is eindelijk uit. Natuurlijk, het is een relatief dik boek maar een tijd lang heb ik alle andere boeken voor laten gaan, omdat ik er erge moeite mee had om in het verhaal te komen. Nu ik het uit heb, kan ik niet meer precies zeggen waarom dat was. Misschien omdat ik moeite had met de nogal stijfe en analytische hoofdpersoon Harriet, ik vond haar in het begin niet erg leuk. Natuurlijk als ze meteen leuk zou zijn geweest, zou ze zonder aarzelen en twijfel haar neefje en nichtje hebben opgenomen en was alles veel sneller koek en ei. Maar natuurlijk is het moeilijk om na de dood van haar zus, Felicity, en zwager, Jeff, je leven stil te zetten en weer terug naar je ouders te gaan, om de verantwoordelijkheid voor de kleine Carrie en Joel op zich te nemen. Toch had ik met bepaalde beslissingen die ze nam wat moeite en duurde het even voor ik verder wilde lezen.
Nadat ik alle andere boeken uit gelezen had, ben ik af en toe toch een stukje verder gegaan in het boek en het werd toch nog interessant. Want samen met Harriet kom je erachter dat in het leven van de perfecte zus, toch niet alles zo naar wens is verlopen. Dat ze een verhouding met iemand heeft gehad en haar huwelijk op zijn eind liep. De vraag die Harriet bezig houdt is: met wie heeft haar zus haar man bedrogen? Is het Miles, hun oude schoolvriend, is het iemand die ze niet kent, of toch Dominic, maar is hij niet homoseksueel?
Haar eigen liefdesleven raakt ook wat van het rechte pad. De verhuizing terug naar haar ouders en de kinderen veroorzaakt ook meteen het einde van de actuele relatie. De nieuwe buurman is echter wel heel aantrekkelijk, maar vriend Miles is misschien een “degelijkere” keus, voor haar zo veranderde leven.
Zoals gezegd had ik in het begin veel moeite om erin te komen, maar nu ben ik blij dat ik het toch uit gelezen heb, want het was best een leuk boek.

Bianca van Strien – Juli 2011

Reacties op: Recensie Zussen voor altijd

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €4,99 bij