Advertentie
    Mieke Schepens Hebban Recensent

Fern Green is een foodstyliste, auteur, ervaren chefkok en eigenaresse van een trendy B & B. Ze schrijft en styled voor tijdschriften en werkt met topmerken. Wanneer ze niet bezig is met foodstyling of het schrijven van recepten, kookt ze voor haar gasten vanuit haar Italiaanse tuinkeuken op 'Fireflies and Figs' gelegen in Abruzzo, hartje Italië. Meer informatie is te vinden op www.firefliesandfigs.co.uk

De titel zegt het al: Nog meer groene sapjes. Het is een vervolg op Groene Sapjes. Wil je een gezonder lijf en meer energie? Dit boek met meer dan 60 recepten voor groene smoothies met fruit en groente kan hierin iets voor je betekenen.

Voor in het boek staat een inhoudsopgave die het gebruik van dit boek vergemakkelijkt. De inleiding is belangrijk om te lezen omdat deze goed aangeeft wat een detox is, of iedereen mag detoxen, hoe vaak je mag detoxen en wat te drinken tijdens een detox. De twaalf detoxkuren staan hier onder elkaar zodat je duidelijk kunt zien waar je, afhankelijk van je behoefte mee aan de slag wilt gaan: Stofwisseling, Gezonde huid, Energieboost, Spijsvertering, Stressverjager, Zuiverend, Probiotisch, Alkaliserend, Zomerboos, Immuunsysteemoppepper, Gewichtsverlies, Januari-detox.

Elk van bovengenoemde detoxkuur begint met informatie over deze kuur, bijvoorbeeld: een uitleg over wat stofwisseling is bij de eerste kuur. Bij iedere kuur is duidelijk vermeld hoe lang de detox duurt, wat de voorbereidingen zijn en welke schema je bij voorkeur aan moet houden om optimaal te zijn. Bovendien staat bij elke kuur een tip over fruit en groentes die het best gebruikt kunnen worden voor die kuur of in het algemeen voor een goede gezondheid.

Probeer eens een januari-detox:
Tip: Beste fruit en groentes om te helpen met je algemene gezondheid zijn; rode biet, bosbes en chiazaad.
Lees vooraf de informatie bij het hoofdstuk 'Januari-detox' betreffende de tijdsduur, voorbereidingen en schema van de detox.

Een recept van een van deze smoothies is:
Chiawekker – januari detox – smoothie 1
Voor: ongeveer 350 ml

Ingrediënten:
3 handenvol bosbessen
1 sinaasappel, gepeld
2 kleine wortels
4 broccoliroosjes
1 el chiazaadolie

Doe alle ingrediënten met 150 ml gefilterd water in de blender en zet deze aan tot je een gladde smoothie hebt. Plaats een zeef op een kan of kom, schenk de smoothie door de zeef en duw met een rubberen spatel of houten lepel het sap uit de pulp.
De smoothie zit vol ontstekingsremmende omega 3-vetzuren.
(GE) geeft energie (BS) Bevordert de spijsvertering (SB) stabiliseert de bloedsuikerspiegel

Je zult zien dat het goed werkt zoals beschreven is. Het levert wel wat afwas op, maar daardoor heb je het gevoel dat je extra je best hebt gedaan.
De chiazaadolie is onder andere verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels. Deze smoothie smaakt goed, mede dankzij de sinaasappel en de wortels.

De namen van de recepten zijn ook goed gevonden. Daar wordt je vrolijk van. Deze kuur duurt vijf dagen, de namen van de vijf smoothies zijn; Chiawekker, Spinazieslurper, Bietels, Boerenbosbes en Amandelmelk met vanille.
Dit boek is geschikt voor iedereen die het beste voor heeft met zijn of haar lichaam en een keer of juist regelmatig een detoxkuur wil volgen. Maar ook voor liefhebbers van zo nu en dan een lekkere en gezonde smoothie is dit boek een aanrader.

Reacties op: 12 detox-kuren voor een gezonder lijf en meer energie

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,99 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders