Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Hebban recensie

Hot aan zee

Nathalie Vercammen 02 januari 2018

Spelen met vuur is het eerste deel van de 'King- trilogie' en speelt zich hoofdzakelijk af in een rustig kustdorpje ten huize Benjamin King, niet ver van een luxueus hotel. De succesvolle ondernemer Benjamin King heeft samen met zijn beeldschone vrouw Luci het nabijgelegen hotel Sterrenborgh overgenomen van zijn steenrijke ouders. Het verblijf wordt hoofdzakelijk door Luci gerund.

De auteur schrijft onder het pseudoniem Olivia Lewis en ze weet waarover ze het heeft. Deze Nederlandse werkte immers in één van de duurste hotels aan de Nederlandse kust, waardoor ze directe ervaring met en kennis van luxueuze hotels opdeed.

Benjamin is overal in thuis maar is daardoor ook heel vaak uit huis. Wanneer hij besluit om zonder Luci's medeweten onderdak te verschaffen aan zijn broer Joshua, is Luci helemaal over haar toeren. Gelukkig weet Benjamin haar om te praten. Zo komt Joshua, die heel wat op zijn kerfstok heeft, bij hen op de grote zolder wonen. Het spel van aantrekken en afstoten kan beginnen. Wie houdt het boos zijn en het haten het langste vol? En wat gebeurt er als Luci en Joshua elkaar beter leren kennen en Benjamin er alweer niet is om Luci eens lichamelijk te verwennen?

Spelen met vuur is een passende titel bij dit boek, dat enorm seksueel geladen is. Maar het biedt ook ruimte aan ander thema’s, zoals familie-eer, geweldpleging en zelfcontrole, drug- en alcoholmisbruik, vreemdgaan en trouw, zonde en vergeving. De drie hoofdpersonages worden door Lewis goed in beeld gebracht, elk met hun eigen karakter dat voldoende wordt uitgediept om je te kunnen inleven. Een aantal nevenpersonages geven het geheel meer body. De zinnen zijn vlot leesbaar, ze zijn opgezet in eenvoudige hedendaagse taal. Het boek begint met een scène vanuit het oogpunt van Joshua (Josh) maar uiteindelijk volg je het grootste deel van het verhaal vanuit Luci’s oogpunt.

Alhoewel in hoofdzaak een voorspelbare chicklit, leest Spelen met vuur zeer vlot en zit het vol spetterende erotische scènes. Olivia Lewis is erin geslaagd met het eerste deel van de 'King- trilogie' een boek te schrijven dat de lezer meeneemt en af en toe op het puntje van zijn stoel laat zitten van de wellust en de spanning. Het boek sluit af met een cliffhanger. Het wordt dus uitkijken naar het volgende deel!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Nathalie Vercammen

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?