Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 1: eerste indruk

op 12 juli 2019 door

 Jammer genoeg heeft nog niet iedereen het boek ontvangen, maar jullie hebben misschien al gezien dat de banner van deze leesclub veranderd is en er een boek aan deze spot gehangen is. Dit betekent dat het officieel bekend is welk boek we hier gaan bespreken, namelijk De Bubbel geschreven door Sanne Kanis. Aangezien we nu niet meer geheim hoeven te houden welk boek we gaan lezen, gaan we al beginnen met een klein opwarmvraagje.

Vraag 1: Wat is je eerste indruk bij het zien van dit boek? Denk hierbij aan wat je vindt van de cover, de korte inhoud, of je denkt dat het boek iets voor jou zal zijn of niet, ...  Je mag hier al je gedachten en opmerkingen neerzetten die door je hoofd gingen toen je het boek voor de eerste keer in je handen hield of de cover voor het eerst zag. Laten we even lekker subjectief zijn, want het gaat nu eenmaal om een blind-date en het uiterlijk is dan natuurlijk het eerste dat je ziet.

fc421a2397b4ac3133b76f4977f7a64e.jpg

Lijntjes op de wc, bazen die een #MeTootje niet schuwen, frauderende collega’s, geklaag over droge kreeft en sushi die wordt afgeschaft als lunch. Anna is vastbesloten om als marketingmanager carrière te maken bij de techstart-up ImageBuilders, maar is al snel een paar illusies armer. Hoe kleur je binnen de lijntjes als die lijntjes ver te zoeken zijn? Tussen de veeleisende targets door probeert ze een nieuw leven op te bouwen in Londen en worden haar ethische grenzen meermaals op de proef gesteld. De bubbel is een roman over een jonge vrouw die op zoek gaat naar zichzelf, de liefde en de prijs van ambitie. Vanuit haar eigen ervaringen onthult Sanne Kanis op gevatte wijze de techcultuur, waarin promoties en eindeloos vergaderen een doel op zich worden, luxe extraatjes al snel als vanzelfsprekendheid worden beschouwd en seksisme, schending van bedrijfsethiek en managers met een sudden wealth-syndroom de schaduwzijde vormen.



Reacties op: Vraag 1: eerste indruk

Meer informatie