Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Groeten uit Benidorm - Hendrik Groen

op 04 mei 2023 door

Een kaartje uit Benidorm

Beste ANSV,

Hier een kaartje van jullie bingo-en klaverjasmaatje Theo, Cobie, Joop en Hannie. Overwinteren in Benidorm was een goed idee! We vermaken ons prima! Jullie zullen het niet willen geloven, maar Hendrik Groen zit ook in ons hotel!  Nou ja, niet de echte Hendrik natuurlijk, want die legde een paar jaar terug het loodje, maar Peter de Smet. Een beetje mysterieus mannetje die onder de naam van Hendrik Groen schrijft.  Op een ochtend toen we aan de koffie met appelgebak zaten in een café Amsterdam (tweede koppie gratis….) schoof Peter bij ons aan. De man kwam me al een beetje bekend voor. Bleek het de kerel te zijn die we de dag ervoor, op de boulevard, voor de sokken hadden gereden op onze gehuurde dubbele scootmobielen! Peter was naar Benidorm gekomen om voor uitgeverij Meulenhoff een roman over een stelletje overwinterende senioren te schrijven. Na 6 weken ontbijtbuffet was hij kilo’s gegroeid, maar had nog geen letter op papier. Jullie kennen me. Theo is altijd bereid om iemand te helpen. Dus tijdens het bieren en bitterballen heb ik hem diezelfde middag al onze belevenissen van de afgelopen weken verteld. En nu komt het…..Die kerel heeft een boek over ons geschreven. Ja, jullie Theo, Cobie, Joop en Hannie worden beroemd! Hannie is er natuurlijk nog een beetje wantrouwig over. Maar ik zie het grote geld al komen; volgend jaar twee maanden Benidorm op kosten van de uitgeverij! 

Groeten uit Benidorm, Cobie, Joop, Hannie en Basje (die rotkat van Hannie).

Adios (ik spreek al een aardig woordje over de grens), Theo.


4dde9657bff401f628a558ecc16fbd02.jpgBij de Algemene Noordwijkse Senioren Vereniging (ANSV) zat een kaart van Theo, Cobie, Joop en Hannie in de bus. Woensdag werden we, tijdens het bloemschikken, verrast met een grote doos gebak. Heel erg bedankt Theo! Maar we willen natuurlijk ook wel een exemplaar van jullie boek voor de bingo van volgende week donderdag. Want gratis is niet alleen het favoriete woord van Hannie, maar toevallig ook dat van mij!

Mijn andere blogs van Hendrik Groen

Rust en vreugd (blog 1)

Rust en vreugd (blog 2)

Opgewekt naar de eindstreep

Een kleine verrassing

Leven en laten leven

Zolang er leven is

Pogingen iets van het leven te maken

 



Reacties op: Groeten uit Benidorm - Hendrik Groen

Gerelateerd

Over

Hendrik Groen

Hendrik Groen

Hendrik Groen publiceerde drie dagboeken, Pogingen iets van het leven te maken, ...