Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Coming soon: The girl who lost her shadow

op 26 juni 2019 door

77f4c8645bf913fb32a65144b3e2f839.jpgTitel: The girl who lost her shadow

Auteur: Emily Ilett

Genre: Jeugd (10-12 jaar)

Aantal bladzijden: 272

Verwacht: 26 september 2019

Het verhaal

Op de dag dat Gail 12 jaar oud wordt, verdwijnt haar schaduw. Gewoon terwijl ze cornflakes eet. Dit is allemaal de schuld van haar zus Kay. Die komt sinds hun vader weggegaan is bijna niet meer van haar kamer. Ze zwemt niet meer, ze eet bijna niet meer, ze gaat niet meer naar school, eigenlijk slaapt ze vooral. Als Gail boos wordt, jaagt ze echter ook Kays schaduw weg. Schuldig als ze zich voelt doet ze alles om de schaduw van haar zus weer terug te vinden.

Recensie

In dit jeugdboek wordt een moeilijk thema aangeroerd, namelijk depressie van een geliefd familielid en wat de invloed daarvan is op de rest van het gezin. De twaalfjarige Gail voelt zich in de steek gelaten door haar zus, wordt hierdoor vaak boos en verandert zelf ook door de situatie. Het niet meer jezelf zijn wordt prachtig gekoppeld aan het verliezen van je schaduw. Gails emoties worden mooi en duidelijk weergegeven. Toch wordt het geen heel zwaar boek.

Dat komt allereerst doordat er veel aandacht is voor de spannende zoektocht naar de schaduw van haar zus. Hierbij moet ze haar eigen angsten overwinnen, maar ook een schaduwverzamelaar te slim af zijn. Het is een groot avontuur, waarbij ze gelukkig wordt bijgestaan door vrienden die ze onderweg maakt.

Daarnaast zijn er nog andere belangrijke thema’s in dit boek, zoals familiebanden en dat je niet perfect kan zijn. Een belangrijke les die de personages leren (en daarmee ook aan de lezer meegeven) is dat ook als je een hele erge fout maakt, je daar van kan leren en dan alsnog het goede kan gaan doen. De liefde tussen de zussen, die in stand blijft ondanks de depressie van Kay, zorgt ervoor dat de lezer het boek met een goed gevoel kan dichtslaan.

The girl who lost her shadow is een fijn avontuur om te lezen, waarbij er door de belangrijke thema’s diepgang bereikt wordt zonder dat het een heel zwaar boek wordt.

**** sterren

Ik geef dit mooie boek vier sterren.



Reacties op: Coming soon: The girl who lost her shadow