Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Doelen voor mijn Hebban Reading Challenge

op 29 december 2017 door

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en op Hebban wordt dan ook druk gepraat over de aankomende reading challenge. Ook ik praat vrolijk mee en heb mijn doelen her en der al gedeeld. Nu nog even echt op mijn eigen blog, zwart op wit. Zodat ik mijn voortgang goed bij kan houden en aan het einde van 2018 hopelijk al mijn doelen netjes kan afvinken!

Doel 1: 100 boeken lezen

Dit jaar heb ik, tegen al mijn verwachtingen in, 120 boeken gelezen. Die 50 boeken die ik van tevoren bedacht had, waren zo'n challenge dus helemaal niet. Dat ga ik aankomend jaar anders doen, ik heb mijn doel op 100 boeken ingesteld. Wie weet ga ik er aankomend jaar weer net zo hard overheen, we gaan het zien. Waarom niet voor meer boeken dan 100 gekozen, want dat heb ik dit jaar immers toch ook gemakkelijk behaald? Wel, 100 boeken is een hele berg en het moet wel leuk blijven. Ook heb ik voor mijn verjaardag flink wat dikke boeken gekregen. Ik verwacht dus ook meer kleppers te gaan lezen dan in het afgelopen jaar. Het kan dus alsnog wel eens spannend gaan worden of ik het ga halen.

Doel 2: alle 50 categorieën afstrepen

Oh wat had ik achteraf spijt dat ik de landenchallenge niet echt meegedaan had! Tegen de tijd dat ik ging strepen was het al te laat. Die paar zielige vinkjes keken we maar triestig aan. Ik voelde me bijna schuldig ;) Dit jaar ga ik dat dus anders doen. Gepland en wel, dus wat kan er nog mis gaan? In mijn eerdere blog staat precies welk boek ik bij welke categorie ga lezen.

Doel 3: elke maand een non-fictie boek lezen

Laat ik eerlijk zijn, het feit dat ik met kerstmis bij alle quizachtige spellen als hopeloze verliezer uit de strijd kwam, heeft zeker tot dit doel geleid. Met de minuut voelde ik me dommer worden. Tijd om mijn kennis eens op te vijzelen! En hoe kan dat nu beter dan met boeken? Alle gekheid op een stokje. Non-fictie is bij mij een beetje ondergeschoven kindje. Dat ga ik aankomend jaar veranderen. Elke maand ga ik in elk geval één non-fictie boek lezen. Dat kunnen leuke feiten boekjes zijn, maar ook semi-wetenschappelijke boeken of biografieën. In elk geval liggen voor aankomend jaar "Superverslavend" en "Victoris, koningin" al klaar. Aan het eind van het jaar heb ik dus 12 boeken gelezen. Winnen met de quizspellen met kerst levert bonuspunten op.

Doel 4: minder boeken kopen

Eh ja, wat kan ik zeggen? Mijn boekenkasten (jawel, meervoud!) puilen uit, mijn zelfbeheersing is tragisch laag als ik in een boekenwinkel ben en laten we het vooral niet hebben over de ongelezen exemplaren die ik echt echt echt moest hebben... Tel daarbij op dat we verhuisplannen hebben (nu nog het huis!) en mijn ouwe trouwe swift een zware operatie te wachten staat (of erger nog, naar de schroothoop moet) en boeken zijn de eerste categorie waar ik op ga bezuinigen.

Maar, maar, maar... beginnen mijn verslaafde hersencellen al te protesteren. Geen nood aan de man, aan oplossingen is al gedacht:

1. Meer boeken lezen uit eigen kast

2. Meer biebboeken lezen

Nu zijn deze doelen niet echt smart geformuleerd en dat maakt evalueren aan het einde van het jaar dubieus (want, wat is meer?), dus laten we zeggen: 40% uit eigen kast lezen, 40% uit de bieb lenen en maximaal 20% kopen? Dat zijn nog steeds 20 boeken, maar laten we het vooral realistisch houden (ik bedoel, het boekenfestijn! Hoe ga ik daar ooit zonder boeken vandaan komen?)

Zo, mijn doelen staan, zwart op wit. Maandag gaan we van start! Over een paar maanden kom ik terug met een update over mijn doelen. Voor nu wens ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling!



Reacties op: Doelen voor mijn Hebban Reading Challenge